top of page
Caută

Ce însemnă Fair Wear?

Actualizată în: 3 dec. 2021

Cum și când s-a înființat?


Totul a început în 1999, când FNV, un sindicat olandez, și Clean Clothes Campaign, un grup de avocatură pentru lucrătorii din confecții, s-au unit pentru a îmbunătăți condițiile de muncă în industria confecțiilor. Începând cu proiecte pilot la patru companii olandeze, acest mic parteneriat a devenit în cele din urmă ceea ce este acum Fair Wear Foundation. Astăzi, un personal de peste 50 de angajați lucrează îndeaproape cu 130 de mărci membre, o industrie a modei mai corectă și mai etică.


Ce este Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation (FWF) este un ONG cu sediul în Țările de Jos, care lucrează cu companii din industria textilă pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și examinează performanța mărcilor în raport cu Codul Practicii de Muncă al FWF, care include scoruri pe criterii de practici de cumpărare, monitorizare, remediere și tratarea reclamațiilor.

 

Moda corectă – o nouă normalitate
" Lucrând cu mărcile noastre membre aici și pe teren în țările producătoare din Asia, Europa și Africa, luăm măsuri practice pentru a arăta că este posibil să facem haine într-un mod mai corect. Brandurile noastre membre fac o activitate avansată. Cu toate acestea, vom avea nevoie de toate mărcile, sindicatele și alte ONG-uri pentru drepturile muncii la bord pentru a transforma industria, pentru a ne asigura că responsabilitatea socială nu va fi considerată un supliment opțional, o favoare pe care o oferim lucrătorilor din confecții. Moda corectă se referă la drepturile fundamentale. Prin urmare, împreună cu sindicatele și alte ONG-uri, împingem către o nouă normalitate – creând o schimbare care depășește cu mult atingerea noastră."

Fair Wear Foundation





3 afișări0 comentarii
Image by Andreas Gücklhorn

SusÈ›inem È™i suntem adepÈ›ii utilizării minime de ambalaj, fiind la rândul său realizat din materiale reciclabile sau biodegradabile.

bottom of page