top of page
Caută

De ce am ales asta

Actualizată în: 8 dec. 2021

De ce am ales sa printez haine cu grafici ce reprezintă istoria și simbolurile României?




Această aventură a început când încă locuiam în Irlanda de Nord. Locuind acolo și călătorind și în alte țări am observat, ca mulți alții, că istoria poporului român este foarte puțin cunoscută de către străini. Mi se pare și normal să fie așa atunci când preluăm obiceiuri, tradiții, concepte și idei din afară, excluzând în totalitate cultura noastră crezând că ce vine de la țările mai “dezvoltate” e mai bun.

Dar eu am învățat ceva de-a lungul timpului. Nu poți întotdeauna să ștergi ceva și să o iei de la capăt ca și cum nu a existat nimic înainte, pentru că tot ce ești acum se datorează trecutului tău. Unele lucruri trebuie să le transformi, să le remodelezi pentru a deveni o variantă mai bună, mai evoluată a ceea ce-ai fost. Iar acest principiu l-am aplicat în proiectul Yankoo Originals.


Avem o sumedenie de lucruri, tradiții, legende, mituri și personaje extrem de interesante în cultura noastră care ne fascinează în primul rând pe noi românii. Acum vă întreb….De ce să nu le facem cunoscute și să nu fim mândrii de ele? Cum să te cunoască cineva dacă nu-i spui povestea ta, dacă nu te descoperi în fața celorlalți sa vadă câte splendori și comori se ascund în tine? Atunci când am început să povestesc colegilor mei străini despre România, despre cultură, legende, locurile splendide din natură pe care noi încă le avem și în care alții investesc sume imense de bani pentru a păstra ce-a mai rămas, despre oamenii simpli și calzi, au început să se îndrăgostească despre ce înseamnă România. De ce? Pentru ca am știut cum s-o prezint, pentru ca am știut cum s-o pun într-o lumină nouă, proaspătă și captivantă. Și ce este interesant e că ăsta-i motivul pentru care noi suntem atrași de tot ce vine din afară. Nu pentru că e mai bun, mai frumos, mai calitativ sau mai bine făcut. Tot ce e venit din afară adoptăm și apoi ne dăm silința să le păstrăm și în țară noastră la aceleași standarde, când putem face exact același lucru cu ce e este al nostru și vine de la noi.

Așa că visul meu este să ne arătăm în primul rând noua că putem transforma ce nu mai merge, păstrând în același timp toate lucrurile minunate pe care le avem, iar apoi să arătăm si celorlalți aceste comori ale României., ale noastre.Și…un alt lucru pe care l-am învățat de-a lungul timpului este ca e totală irosire de energie și timp să te plângi despre ce nu-ți place sau nu merge și să dai vina pe alții în loc să investești toate acestea în ceva ce-ți place, în ceva care crește, se transformă și evoluează în acel ceva care te face să zâmbești în fiecare dimineață când te trezești.Visele și imaginația dau startul realității, iar a mea vreau să fie într-o Românie faină care susține și încurajează un brand ca Yankoo Originals, un brand românesc de haine din bumbac organic, cu idei printate și brodate de calitate superioară.


Iancu G.


26 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate
Image by Andreas Gücklhorn

Susținem și suntem adepții utilizării minime de ambalaj, fiind la rândul său realizat din materiale reciclabile sau biodegradabile.

bottom of page